Kort tid før Recs norske virksomhet ble slått konkurs solgte Rec Wafer datterselskapet Rec Wafer Pte. Ltd. til Reco Solar.

Prisen for kjøpet skal ha vært én singaporedollar, eller snaut fem norske kroner ifølge bostyrets rapport, skriver Dagens Næringsliv.

GRUNDIG: Bostyrer Tom Hugo Ottesen varsler grundig gjennomgang av transaksjonene mellom Rec-selskapene. 

I tillegg til femmer`n forpliktet kjøperen seg til å gå inn med 100 millioner i egenkapital innen 15. juli, for å sikre videre drift.

- Når man selger et selskap for en singaporedollar og så putter 100 millioner kroner inn i selskapet, kan det ses som et tegn på at noen tror selskapet har en verdi, sier bostyrer Tom Hugo Ottesen, som legger til at flere kreditorer er provoserte.

Flere av de største kreditorene etter konkursen har foreløpig ikke fremmet sine krav. Det er ventet at den klart største, Sic Processing, vil ha krav på nærmere én milliard kroner.

LES OGSÅ: Rec kreves for en halv milliard

Den 14. august hadde selskapet en gjeld i Norge på 1,2 milliarder kroner.

- Det ligger i denne saken at det er underleverandører som ikke vil få innfridd sine krav i Rec Wafer, har konserndirektør og daglig leder i Rec Wafer John Andersen uttalt til E24.

LES OGSÅ:

Kommentarer

Vi ønsker dine argumenter og synspunkter velkommen på E24. Men før du kaster deg inn i debatten, tenk gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både dem og deg selv. Det handler om respekt og saklighet. Vennlig hilsen Per Valebrokk, redaktør E24.

Tjenesten er levert av Disqus.