ANNONSE

Regnskapstall og nøkkelpersoner

Ifølge Finansavisen skal Brynestad ha tømt de tre selskapene CG Holding, Briksdalen Eiendom og Nordic Blue for verdier før selskapene meldte oppbud, og bostyret vil sjekke disse transaksjonene nærmere.

Det er meldt inn 400 millioner kroner i eksterne krav samtidig som det er svært lite verdier igjen i CG Holding-systemet.

Oppbudene ble meldt etter nærmere halvannet år med gjeldsforhandlinger.

– Dessverre var det noen svært få kreditorer som stilte krav om forholdsmessig mer enn de andre. Dette umuliggjør en samlet løsning, og styret har nå valgt å begjære oppbud for de aktuelle selskapene, sier Brynestad i en kommentar.

Gjeldsskvis

Det var i slutten av april i fjor at Brynestad innførte gjeldsforhandlinger med sin kreditorer i forbindelse med en omlegging av selskapsstrukturen.

I den forbindelse overførte Brynestad de tre selskapene Porsgrunds Porselænsfabrik, Hadeland Glassverk og Sea-Dream Yacht Club til det nye konsernselskapet 3 Norske.

Tom Hugo Ottesen i Kvale & Co, som trolig blir bostyrer, sier til Finansavisen at disse transaksjonene neppe er omstøtelige.

- Ernst & Youngs vurdering er at de verdeiene selskapene ble solgt til 3 Norske for var rimelige, og at transaksjonen ikke er omstøtelig. For at andre kreditorer skulle kommet bedre ut måtte selskapene blitt solgt for en høyere pris enn det Nordea hadde pant for, men det var ingen andre alternativer, sier Ottesen til Finansavisen.

Måtte selge Smart Club

Atle Brynestad har i sin forretningskarriere blant annet vært innom kleskjeden Bik Bok, butikkjeden Smart Club og ikke minst fotballklubben FC Lyn, hvis økonomiske problemer og egen konkurs hadde sammenheng med at Brynestad trakk seg ut som investor.

Det tok Brynestad 15 år å bli milliardær på Smart Club-konseptet og bygge opp CG Holding.

I fjor krevde kreditorer 1,5 milliarder kroner etter at Smart-Club-gründeren lenge hadde balansert på randen av konkurs. Brynestad solgte Smart Club sommeren 2008.

CG Holding ble satt under offentlig administrasjon etter flere konkursbegjæringer. Selskapet hadde over 740 millioner kroner i gjeld – mesteparten til egne selskaper – og pengekravene strømmet på.

Flere nyheter på E24

Kommentarer

Tjenesten er levert av Disqus.